HIrurški konci "Peters"

Kompaniju Peters je osnovao grof Peters 1926 godine, a proizvodnjom hirurških konaca se bavi od 1951. godine, prvo za Legiju stranaca, potom i za bolničku upotrebu,  a danas je prisutan u preko 150 zemalja sirom sveta. (Sjedinjene Američke Države, Japan, EU). Ambasadori Petersa su bili Prof. Kifer i Profesor Karpentije  pored ostalih.

Poseban akcenat se stavlja na proizvodnju hirurških konaca i igala za kardio vaskularnu hirurgiju, koriste ih najbolji hirurzi širom sveta.

 

COROLENE  – polypropylen  po sastavu, monofilament. Korisit se za u kardiovaskularnoj hirurgiji , kao i za šivenje koronarnih arterija za ugradjivanje bajpasa (CABG). Karakteriše ga lakoća upotrebe  što odgovara svim hirurškim tehnikama.

CARDIOFLON EVOLUTION –  upredeni polyester presvučen silikonom po sastavu. Koristi se za rekonstrukciju srcanog zaliska (valvule), i implantaciju prstena. Karakterise ga preciznost i čvrstina prilikom vezivanja čvorova.

 CARDIOXYL Upredeni poliester presvucen silikonom. Koristi se za rekonstrukciju srčanog zaliska (valvule), i implataciju prstena. Karakteriše ga brzo i sigurno povlačenje prstena na dole uz pojednostavljeno  pozicioniranje čvora.

CARDIONYL  je monofilamentni poliamid koristi se prilikom ušivanja mekih tkiva tokom raznih zahvata u kardiivaskularnoj hirurgiji.

Saznaj više

Medika 2021

Eumed svake godine učestvuje na najvećem evropskom sajmu medicine Medika koji se održava u Dizelforfu ...

Kimes 2021

Eumed svake godine učestvuje na najvećem i najprestižnijem južnokorejskom sajmu medicine KIMES. Ovaj događaj okuplja ...

Medjunarodni skup Dedinje 2020

Preduzeće Eumed d.o.o. je sa velikim zadovoljstvom učestvovalo kao srebrni sponzor na medjunarodnom skupu Dedinje ...