Oksidisano regenerisana celuloza je sačinjena od alfa gradje veštačke svile jedinstvene po svom hemijskom sastavu. Oksidacija koja čini vlakna resorptivnim za ljudsko tkivo bolje je kontrolisana u odnosu na oksidisanu celulozu proizvedenu od pamučnih vlakana.

Vremenom može blago izbledeti  ili dobiti smeđkastu boju ali to ne utiče na učinak.

Način delovanja: CuraCel obezbedjuje hemostazu prilikom hiruških zahvata tj. sprečava kapilarno, vensko i manja arterijska krvarenja kada su druge konvencionalne metode neefikasne ili nepraktične. Kada dodje u kontakt sa krvlju formira smeđkastu ili crnu želatinastu masu koja pomaže u formiranju ugruška za 3-4 min. Ta želatinasta masa deluje kao fizička matrica za koju se čvrsto vezuju trombociti i njihovim gomilanjem se stvara trombocidni čep i dolazi do hemostaze. U organizmu se potpuno  absorbuje za 7-14 dana u zavisnosti od upotrebljene količine, vrste tkiva i stepena krvarenja, uz minimalnu iritaciju tkiva. CuraCel ima veoma nisku pH vrednost (pH<3) i deluje antibakterijski in vitro na 27 vrsta Gr(+) i Gr(-) mikroorganizama.

Upotreba: CuraCel je pogodan za upotrebu u opštoj hirurgiji, digestivnoj hirurgiji, neurologiji (posebno u operacijama na mozgu i kičmene moždine), plastičnoj hirurgiji, ortopediji, ginekologiji, urologiji, stomatologiji, traumatologiji i svim drugim granama hirurgije.

Scroll to Top